Jorge Sampaoli sine 10 regler

Jorge Sampaoli

 

Jorge Sampaoli erobret Sør-Amerika med en spillestil tatt rett ut av læreboka til Marcelo Bielsa. Nå skal han overta Spania og Europa med de samme prinsippene.

Tekst Jonas Giæver

1. Høyt offensiv press
Det spilles kompakt for å kunne vinne ballen tilbake høyt i banen. Press legges på ballfører så fort ballen er mistet.

2. Omstillingsdyktighet
Omstilling til forsvar skjer allerede idet man mister ballen. Det gjør at man fort kan vinne den tilbake.

3. Formasjonsendring etter motstander
Man endrer formasjon etter motstander for å kunne demme opp for offensive trusler. Sampaoli er kjent for nesten aldri å stille i samme formasjon to kamper på rad.

4. Mann til mann-forsvar
Formasjonsendringene tilsier at det skapes personlige dueller overalt på banen. Hver spiller tildeles individuelt ansvar for en bestemt spiller på motstanderlaget.

5. Definerte roller
Hver spiller har en klart definert rolle som er nøye tilpasset systemet. Dermed vet spillerne til enhver hva han skal gjøre på banen.

6. 4-3-3/3-4-3
Om det skal defineres en formasjon så ligger det i en 4-3-3 eller 3-4-3. Det skal spilles med tre sentrale forsvarsspillere, to vingbacker, to på midten, to angripende vinger og en toppspiss.

7. Konstant bevegelse – forsvar
Oppgaven til spillerne når de skal forsvare seg er at de skal presse ballfører og minimere antall pasnings
alternativer. En annen Sampaoli-regel er at spillerne aldri skal stå stille i løpet av kampen.

8. Synkronisert angrepsspill
Laget er drillet i hvordan å angripe. Alle har et bestemt bevegelsesmønster så fort man går i angrep. På denne måten vet alle hvor alle er til enhver tid.

9. Strategien er alltid den samme – uansett motstander
Man utfordrer «etablerte sannheter» ved å gå i strupen på lag man tradisjonelt sett ikke ville turt å angripe. Nøkkelen til Sampaolis suksess henger sammen med motet til å behandle enhver motstander likt.

10. «Vinne ved å angripe, angripe for å vinne»
Ved å fokusere på hvordan man skal slå motstanderen, istedenfor hvordan motstanderen skal slå deg, forsvinner mye av frykten. Lysten til å vinne overgår frykten for å tape (chilensk mentalitet).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.